Crónica da visita a Bico de Xeado. 13 XII 2017
O pasado mércores 13 de decembro, os alumnos do Ciclo Superior de Xestión de Vendas e Espazos Comerciais, coñeceron de primeira man as claves do éxito da marca “Bico de Xeado”.
Nunha completa xornada, e tendo como guía, nada menos que a don José María Calo, presidente da Cooperativa Provincial de A Coruña, visitaron as instalacións da Granxa O Cancelo en Miño, e o obrador no polígono industrial de Bergondo.
Os alumnos e profesores, percorreron todas as instalación recibiron explicación de todo o proceso de fabricación do xeado, e tiveron a oportunidade de catar 3 novos sabores que a firma ten pensado sacar ó mercado en breve: mel, castaña e mango. Ademais, probaron en primicia, o turrón de chocolate, que dende este Nadal incorpórase ó surtido de productos que Bico de Xeado ofrece nos seus puntos de venda, presentes xa en 22 provincias.
Despois de coñecer de cerca esta empresa, non nos estraña o seu éxito, que tal como nos explicou tanto José María Calo, como Jesús Otero, xerente da firma, basease en dous pilares fundamentais: a calidade da materia prima e valor do seu capital humano.
Noraboa, e moitas grazas.
Crónica de Sol Seoane