En aras da contribución á prevención dos trastornos de saúde derivados dunha incorrecta alimentación, como cada ano, o Dpto de Bioloxía e Xeoloxía trata o temas de Alimentación e Nutrición con carácter eminentemente práctico, coa idea de conseguir un maior calado e grao de compromiso coas análises de resultados dos traballos realizados e contribuír, deste modo, á modificación dos hábitos culturais adquiridos.
Este curso, o grupo de Alumnos de PDC de 3º ESO realizaron o obradoiro de CATA A CEGAS DE CHUCHES cuns resultados case que inesperados. Dúas mostras foron as gañadoras: unhas gominolas de regaliz encarnada moi coñecidas por todos e, incriblemente, uns arándanos frescos. Resultaron empatadas para sabor e textura. O informe de resultados tivo que recoller que as primeiras, ademais de ser so caloría baleiras de azucre, segundo a súa publicidade recoñece abertamente:
“puede tener efectos negativos sobre la actividad y la atención de los niños”
Para reflexionar, verdade?
Os arándanos, pola contra, son un alimento natural, moi agradable pola súa frescura e textura e aportan vitaminas, fibra e minerais.
A considerar, verdade?
Por outra banda, a celebración da cata coincidiu este curso coa estrea dos tan desexados novos tallos de laboratorio: con respaldo e estabilidade. Que felicidade!!!
E, por último, porque non dicilo? AQUÍ TAMÉN SE FALA GALEGO¡¡¡
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer