Skip to Content

Almorzos con beizos brancos

O venres 17 de marzo, o alumnado de Primaria e 6º de Ed. Infantil participou na actividade “Almorzo con beizos brancos” que organizou a Asociación Galega de Cooperativas Agrarias (Agaca) en colaboración coa Obra Social 'la Caixa' . 

O obxectivo principal foi o de tratar de inculcar aos nenos e nenas hábitos saudables e mostrarlles que se pode comer rico e san. 

Primeiro, descubrimos o que son as cooperativas agroalimentarias galegas (AGACA) e do sobre o seu compromiso coa seguridade dos alimentos en todos os seus procesos de produción, desde o campo ata a mesa. Logo, unha especialista en nutrición informounos  do importante que é seguir unha dieta saudable xunto coa realización de exercicio físico. Asemade, falounos da importancia da leite e do seu proceso de transformación desde que é ordeñada ata que chega á noso mesa. Realizamos un xogo didáctico, con pegatinas e brick reciclados, para ver “ De onde ven a leite”.

Pero non se trataba só dun obradoiro teórico, senón que, o alumnado e profesorado, tiveron a oportunidade de disfrutar dun almorzo rico e saudable:Un vaso de leite enteira con cacao natural e mel como edulcorante; unha torrada de pan con aceite de oliva e unha peza de froita. 

Hai que repetilo!!

 



page | by Dr. Radut