Saúde

BOLSAS PARA MEDIR O CO2

GRAZAS AOS PROTOCOLOS DE PROTECCIÓN ANTE O COVID SOUBEMOS DA IMPORTANCIA DE RESPIRAR UN AIRE LIMPO.
SOUBEMOS TAMÉN QUE A FORMA DE PODER GARANTILO SERÍA TER UN APARATO QUE MEDIRA O CO2 EXISTENTE NO AIRE QUE COMPARTIMOS NAS AULAS .
O QUE NON SOUBEMOS, NUN PRINCIPIO, FOI COMO CONSEGUIR TER UN DESES MEDIDORES CIENTÍFICOS...

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/barbanza/2021/02/06/ninos-taragona-combaten-covid-vena-artistica/0003_202102B6C2992.htm

 FINALMENTE, DESPOIS DE PROBAR ALGUNHA QUE OUTRA FORMA DE FACELO, FOI O VALOR DA NOSA ARTE PLASMADA EN BOLSAS DE TEA O QUE NOS PERMITIU TER O MEDIDOR DE CO2
QUE VELOU A COTÍO POLA CALIDADE DO AIRE QUE RESPIRAMOS NA ESCOLA.

Semana da froita

Durante a vindeira semana degustaremos de froita nas nosas escolas do luns 24 ao venres 28 de abril

XORNADA DE BIBLIOTECA 2º TRIMESTRE

                                                                    

MAÑÁ MÉRCORES 29 DE MARZO DESENVOLVERASE NO NOSO CENTRO A 2ª XORNADA DE BIBILOTECA  DESTE CURSO 2016- 2017. O NOSO AMIGO DANIEL INVITA A TOTALIDADE DO NOSO ALUMNADO A DESPRAZARSE Á SEDE DE ASADOS PARA TOMAR PARTE NAS SEGUINTES ACTIVIDADES:

 

1. AULA DE BIBLIOTECA

2. LABORATORIO CIENTÍFICO

3. OBRADOIRO DE CONSERVAS

 

 Organizan: Equipo de Biblioteca, Equipo de Complementarias e o Programa de Educación para a Saúde.

 

SAÍDA AO POLIDEPORTIVO DE RIANXO E MERENDA SAUDABLE NA AULA ACTIVA

HOXE FOI UN DÍA MOI INTENSO: CHEGAMOS A RIANXO E O NOSO GRUPO DIRIXIUSE AO POLIDEPORTIVO

PARA DESFRUTAR DUNHA SESIÓN ADICADA A DISTINTOS/AS DEPORTISTAS GALEGOS E GALEGAS

QUE NOS TIÑA PREPARADO O PROFE OSCAR.

AO REMATAR A SESIÓN ENCAMIÑÁMONOS A AULA ACTIVA PARA DEGUSTAR UNHA MERENDA SAUDABLE

A BASE DE CONSERVAS QUE NOS CEDEU "CONSERVAS CORTIZO".

DE TER TODO PREPARADO ENCARGÁRONSE MARIA E PABLO DE ARENARIA.

ATA NOS VISITARON AS CÁMARAS DE TELEVISIÓN E A RADIO.

Semana da froita

Durante a vindeira semana degustaremos de froita nas nosas escolas do luns 13 ao venres 17 de marzo

ALMORZO CON BEIZOS BRANCOS

Almorzo con leite, mel, pan de Carral e mandarinas

No Liceo Marítimo os alumnos e alumnas de educación primaria do C.R.A. tivemos un taller de almorzos saudables con leite, mandarinas, pan de Carral, mel.

Estiveron con nos Montse, Maria, Diego, da Asociación Galega de Cooperativas Agrarias e de Caixa Bank.

 

ALBUM

ALMORZOS SAUDABLES!

ONTE OS NOSOS NEN@S DISFRUTARON DUNHA XORNADA DE ALMORZOS SAUDABLES NA AULA ACTIVA DO MAR, ONDE APRENDERON UN POUCO MÁIS SOBRE OS PRODUCTOS DO MAR EN COLABORACIÓN CON CORTIZO, QUE NOS AGASALLOU CUNHAS LATAS DE CONSERVA PARA FACER UNS BOCADILLOS RIQUÍSIMOS E NUTRITIVOS! POR OUTRA PARTE OS NEN@S DE PRIMARIA, PARTICIPARON NA ACTIVIDADE "ALMORZ@ CON BEIZOS BRANCOS, NA CAL NOS EXPLICARON OS ALIMENTOS NECESARIOS PARA OBTER UN ALMORZO BO E SAUDABLE. DESPOIS, TOD@S NOS ACHEGAMOS AO POLIDEPORTIVO MUNICIPAL, ONDE O MESTRE DE EDUCACIÓN FÍSICA NOS PREPAROU UNHA XORNADA DE XOGOS E DEPORTE GALEGO 100%.

CON TODO, ATA NOS QUEDOU TEMPO PARA CONTAR A NOSA EXPERIENCIA NA TELEVISIÓN. AQUÍ VOS QUEDA!

 

 

E TAMÉN SAÍMOS NO XORNAL "A VOZ DE GALICIA", AQUÍ PODEDES VER O ÁLBUM:

 

 

SEMANA DA FROITA

Un ano máis o noso cole aposta por unha alimentación saudable integrándonos no programa de froita escolar. Ao longo desta semana os nosos nenos e nenas degustan froita fresca na hora da merenda . Bo proveito!

OBRADOIRO DE BOCADILLOS DE MAR

O XOVES 26 DE MAIO AS AULAS DO CRA REALIZARON UN OBRADOIRO DE ALIMENTACIÓN ENMARCADO DENTRO DO PROGRAMA  "PONLLE AS PILAS AO TEU BOCATA",  CO OBXECTO DE PROMOCIONAR O CONSUMO DAS CONSERVAS DE PRODUTOS DO MAR.

BOCADILLOS DE MAR

CON PRODUTOS DO MAR E DA TERRA ESTIVEMOS A PREPARAR DURANTE UNHA SEMANA SABOROSOS BOCADILLOS

 

Distribuir contido