Aliménta-T Ben

COME BEN COME SAN

O noso colexio traballou durante todo este curso a educación  alimentaria baixo o lema “Come ben, come san”.

As actividades que se levaron a cabo foron as seguintes:

1-REPARTO DE FROITA

Alumnos: todolos de primaria e secundaria durante catro semanas

2- ALMORZO SAN:

Alumnos: 1º,2º,3º,6º

Alimentos: zumo de laranxa natural (colaboración dos de 6º para exprimir) , froitas( plátano, mazá, fresa) tostada con aceite de oliva virxen extra.

 

3-CICLO DE CINE:  ALIMENTOS DO MUNDO

Obxectivos: intentar que os alumnos sexan capaces de entender que a boa alimentación e fundamental para o desenvolvemento do seu corpo e mente. Alumnos : alternativa de 4º de ESO.

Contidos: vanse proxectar  dúas películas e 1 documental onde a comida e un dos temas principais, a continuación se farán actividades relacionadas cás películas.

1-Super Size Me    2-Como agua para chocolate 3-Un toque de canela

     

 

 

4-PONLLE AS PILAS Ó TEU BOCATA

Os nosos alumnos asistiron a una charla sobre os beneficios dos nosos productos do mar. Despois elaboraron o seu bocata que comeron con moitas ganas no recreo.

Data : 13 de Marzo

Alumnos: primaria

Horario: 10,30-11,30: 1º,2º,3º; 11,30-12,30: 4º,5º,6º

Alimentos: atún, mexilón, sardinilla, leituga, tomate, millo, aceitunas, queixo, cenoria raiada.

5-CHARLA DA ASOCIACIÓN ABAGAL

A prevención de transtornos alimentarios foi un dos temas cos que comenzamos a traballar este proxecto, os nosos alumnos da ESO e de quinto e sexto de primaria estiveron moi atentos e plantexaron moitas preguntas sobre o tema. Máis informació nesta mesma páxina en "OBRADOIRO ABAGAL".

6-DEGUSTACIÓN DE PRODUCTOS TÍPICOS DO ENTROIDO:

Nais e pais colaboraron con oso centro para elaborar filloas, roscas , orellas … que todos xuntos degustamos o venres de entroido

7-VISITA PRAZA DE ABASTOS DE SANTIAGO DE COMPOSTELA

Datas:   1º,2º,3º  11 de marzo, 4º,5º,6º 18 de marzo

Antes desta visita os alumnos traballaron a pirámide dos alimentos. Podedes ver fotos e máis información no apartado de "PIRÁMIDE DE ALIMENTOS". Xa na praza percorreron os diferentes postos según o tipo de nutrintes que pode aportar cada alimento (peixe, mariscos, carne ,ovos ,queixo, embutidos ,froitas e verduras). Os nenos o final degustaron unas pezas de froita.

8-CELEBRACIÓN DO MAGOSTO

Como todos os anos o noso colexio celebrou o magosto no mes de novembro. Castañas, chourizos asados, pan, zumos....e unha pequena caminata ata o bosque.

 

 

 

 

ALIMENTACIÓN SAUDABLE

O día trece de decembro os alumnos de 3º e 4º da ESO asistiron a unha charla sobre alimentación saudable impartida por membros da asociació ABAGAL. Os nosos alumnos participaron de maneira moi activa dando distintas opinións sobre o tema. Aquí tedes a fotografia do momento.

NUTRICIÓN

Formando parte do Programa Aliménta-T Ben do Plan Proxecta informámosvos dalgunas novas interesantes:

AENEA    Espacio cultural xerador de saude e benestar /  Espacio cultural generador de salud y bienestar   www.aenea.es   aenea@aenea.es    981 572 567   https://www.facebook.com/libreria.ae LIBRO DESTACADO


Lunes 25 de noviembre, 20:00H:    CONFERENCIA - PRESENTACIÓN    ENTRADA LIBRE

OMEGA 3, NUTRICIÓN Y SALUD" La importancia de los omega 3 (DHA)en el desarrollo, función cerebral y prevenciónde enfermedades del sistema nervioso"
Incluirá la PRESENTACIÓN del libro :Medicina Natural. Un poco de casi todo. Nutrición curativa”



 
Arturo Fariña D.O.:Formado como Osteópata y Homeópata, es especialista en medicina Ortomolecular y Micro-inmunoterapia, Terapeuta Cráneo-Sacral y Psico-somático. Profesor del Master de Medicina Natural. Facultad de Medicina. Universidad de Santiago de Compostela.

 


 

 
 
Omega 3, Nutrición y Salud” La importancia de los omega 3 (DHA)en el desarrollo, función cerebral y prevenciónde enfermedades del sistema nervioso"


Incluirá la PRESENTACIÓN del libro


Medicina Natural. Un poco de casi todo. Nutrición curativa”


 
Arturo Fariña D.O.
Formado como Osteópata y Homeópata, es especialista en medicina Ortomolecular y Micro-inmunoterapia, Terapeuta Cráneo-Sacral y Psico-somático. Profesor del Master de Medicina Natural. Facultad de Medicina. Universidad de Santiago de Compostela.


Lunes 25 de noviembre 20:00 H



 

ENTRADA LIBRE

OBRADOIRO DE ABAGAL

O venres 22 de novembro a asociación ABAGAL estivo no noso cole, co alumnado de 5º e 6º de E. Primaria, para concienciarnos sobre a prevención dos trastornos da conduta alimentaria.

Aquí vemos a Dani falándonos sobre os beneficios dunha alimentación saudable:

 

Mediante a dinámica de grupos pequenos traballamos os hábitos alimenticios e coa pirámide dos alimentos. Aprendemos un montón de cousas que agora hai que poñer en práctica. ALIMËNTA-T BEN!!

 

 

PIRÁMIDE DOS ALIMENTOS

En  Primaria, na área de E. Física, damos a coñecer a pirámide dos alimentos e fomentamos unha alimentación saudable.

 

 

 

Powered by Drupal - Design by artinet