Skip to Content

21- O ovo que flota.

Que necesitamos?

 • Sal de mesa • Azucre • Auga • 3 ovos frescos • 3 vasos • Culler sopeira 

Procedemento:

 1. Enchemos os 3 vasos con auga 

2. A un vaso, engadímoslle ¼ do tamaño en culleradas de azucre (de 4 a 6, en función de como sexa de grande o vaso) e removémolo ata que estea disolta 

3. A outro vaso, agregámoslle ¼ do tamaño en culleradas de sal e revolverémolo ata que se disolveu 

4. A continuación, colocamos un ovo en cada un dos vasos 

5. Por último, a observar!, miraremos cal dos ovos flota e cal, en cambio, afúndese 

Que ocorreu? 

A explicación deste fenómeno é moi simple: a densidade! 

Unha xustificación sinxela a este experimento para explicarlles aos/as nenos/as é que os obxectos se afunden cando a súa densidade é maior á densidade do líquido. Nun principio, un ovo ten máis densidade que a auga, polo que ao introducilo na auga, termina afundíndose no fondo do vaso. Ao agregar outras moléculas (azucre ou sal), aumentamos a densidade da auga, provocando que o ovo flote. En concreto, a auga salgada é máis densa que a auga doce, o que fai que o ovo flote máis, chegando ata a cima da auga. Isto explica porque podemos flotar con máis facilidade no mar, que nos ríos ou piscinas.

 

Álbum: STEAM 23-24 -> 21- O ovo que flota


album | by Dr. Radut