IN18 - CAROTALI: Modificación xenética de lévedos para a produción de β-caroteno

Familias profesionais:
Industrias alimentarias
Química
Centro educativo coordinador: CIFP Coroso, Ribeira
Centros colaboradores:
CIFP Manuel Antonio
CIFP Politécnico de Santiago
Entidades colaboradoras:
Quescrem
Obxectivos:

•    Deseñar e modificar xeneticamente un lévedo para producir β-caroteno.
•    Estudar e optimizar variables que afectan o cultivo do microorganismo produtor de β-caroteno nun biorreactor.
•    Realizar probas de concepto para avaliar a incorporación do β-caroteno producido por lévedo en produtos alimentarios.

Síntese do proxecto:

Optimización da produción de β-caroteno a partir de Saccharomyces cerevisiae transformado mediante un plásmido que contén os xenes necesarios para a súa síntese. A través de procesos de cultivo a pequena escala nun biorreactor, desenvólvense probas de concepto na industria alimentaria, empregando o lévedo modificado e o β-caroteno extraído na elaboración de alimentos.

Participantes:

Persoa coordinadora:
José Crecente Campo.

Participantes:
Alumnado e profesorado de Industrias Alimentarias, e de Química.