Skip to Content

Ligazóns de interese

Sabes o que comes?

Hoxe, 28 de maio, con motivo da conmemoración do Día Nacional da Nutrición, que celebra a Federación Española de Sociedades de Nutrición, Alimentación e Dietética na súa XVIII edición, propoñémosvos resolver este pequeno test (publicado na páxina de antena 3 noticias) para comprobar canto sabedes sobre alimentación saudable.

Animádesvos?

Planeta ou plástico?

En España véndense 50 millóns de envases de bebidas cada día, dos cales 30 millóns non se reciclan. Gran parte dos plásticos de usar e tirar acaban no mar: estímase que entre 5 e 50 billóns de fragmentos plásticos flotan a día de hoxe polos océanos e diversos estudos falan da contaminación de alimentos que consumimos cos denominados microplásticos. Nas seguintes ligazóns, amosámosvos dous artigos relacionados con estas cuestións:

- 5 alimentos contaminados por plásticos que consumimos a diario

- Os efectos da "plastiesfera"

Que é o consumo responsable?

Nesta entrada facilitámosvos os enderezos de varias páxinas web de interese para que vos poidades informar sobre o que significa ser consumidor responsable. Os vídeos explicativos que aparecen nelas son moi ilustrativos e conseguen resumir o concepto de forma clara e sinxela. Botádelle unha ollada!

http://www.consumopolis.es

https://consumidoresresponsables.org

9 tips para vivir con menos plástico

 

Reducir o uso e o impacto que os plásticos teñen sobre os ecosistemas e a nosa saúde é responsabilidade de todos e todas. Para isto debemos ir á orixe do problema reducindo a cantidade de plásticos que se poñen en circulación e apostando despois pola reutiilización.

Mirade atentamente estes 9 consellos que se mostran na imaxe para reducir o consumo de plástico. Aplicades algún?

Existe realmente o xamón de York?

En clave de humor, as expertas en industria alimentaria Gemma del Caño e Marián García nos desvelan o misterio do xamón de York e nos aclaran as diferenzas co xamón cocido e cocido extra.

Non te perdas este divertido vídeo!

Entrevista a Gemma del Caño

“O problema non é o aceite de palma, senón o produto que o leva”.

Así o afirmaba a doutora en Farmacia e experta en nutrición Gemma del Caño, na entrevista publicada na Voz de Galicia o pasado mércores 21 de novembro.

Para ler a entrevista completa preme aquí

Distribuir contido


by Dr. Radut