No coidado da horta, hai cousas divertidas e outras que non o son tanto pero que hai que facer....Aos nosos alumnos e alumnas parecéulles do máis entretido arrincar herbiñas malas que saen na terra e arrodean a nosa producción. A profe Maite, explicounos porqué é necesario.
Velaí os tendes traballando a reo...Aproveitamos tamén para regar un pouquiño...
No Baliño, este ano tivemos a sorte de contar coa presenza da nosa auxiliar de conversa Anj, procedente de Filipinas.
E de novo, celebramos o Filipino Food Dayque o ano pasado tivo tanto éxito entre o alumnado e profesorado. No menú do noso comedor, tivemos un primeiro, un segundo e unha sobremesa con sabor asiático, proposto por Anj e realizado, baixo a súa supervisión, a da nosa teacher Nati, da mestra encargada de comedor Maite e do noso cociñeiro Oscar, polo alumnado de 5º e 6º de primaria.
Por unhas horas, trasladámonos, sen movernos do cole a un país distinto ao noso empregando os sentidos do gusto e do olfacto. Experiencias culinarias distintas que nos axudan a descubrir diferentes sabores, texturas, ingredientes...
Estes foron os pratos que se serviron no comedor como guinda do pastel desta semaniña de maio:
1º.Appetizer/starter: Egg drop soup
2º.Main course: Pininyahang Manok
Sobremesa: Mais con yelo
Moitísimas grazas Anj pola túa dedicación e agarimo! Graciñas a Oscar o noso supercociñeiro, a Nati por supervisar todo, a Maite por encargarse de ter todo o necesario e a todo o profesorado e membros participantes na actividade. XUNTOS SOMOS "LO MÁS"!
Hoxe os nosos rapaces e rapazas prantaron un XIRASOL! Recordamos que as súas flores xiran en busca da luz do sol, que o seu froito son as pipas e que precisa pouca auga.
Estaremos moi pendentes do seu crecemento e coidaremos moi ben del!
Como están indo uns días de primavera e calor, para as merendas de media mañá, os compis de 5º e 6º prepararon uns deliciosos snacks de froita fresca para coller forzas para levar o resto do día no Baliño.
Empregaron: amorodos, plátano, crema de cacahuete, chocolate fundido 85%.
O xeito de elaboralo:
-Nun molde colocamos papel de cociña.
-Laminamos os amorodos (ben lavados previamente) e o plátano.
-Colocamos as láminas de froita sobre o papel de cociña ata encher a base.
-Untamos con crema de cacahuete ou kéfir esa base.
Este mércores 24 de abril, os grupos de Infantil, 1º e 2º primaria e 3º e 4º primaria, realizaron unha visita/saída xunto con mestres e mestras á Escola de Hostalaría de Rosende, situada preto da nosa contorna. Intentando dar continuidade a tres dos proxectos do Baliño (Voz Natura, Nutriescolas e o Pdi "Coñecendo a provincia: Lucus Augusti").
Alí recibironnos con moito agarimo e ledicia, mestr@s e estudantes que se preparan para camareir@s e cociñeir@s. Tíñannos preparadas uns obradoiros relacionados coa alimentación e protocolo moi divertidos.
Obradoiro de "cookies" con chocolate: atendemos á mini introducción do que debemos facer para levar unha vida sana e saudable. Explicáronnos o proceso de facer galletas e puxémonos mans á masa.
Obradoiro dos sentidos: con vendas nos ollos poñemos a proba o noso sentido do gusto (cenorias, pemento vermello, menta, chocolate, amorodo...)
Obradorio de cocktails sin alcohol e batidos de chocolate e vainilla.
Obradoiro de espetos de froitas (amorodos, plátanos, piña e laranxa).
Pasamos unha mañá do mais divertida e aprendemos un montón.
Tomade nota da receita de GALLETAS:
250 g de fariña
125 g manteiga (moi fría)
4 g sal
80 g azucre glas
SABLAGE: mesturar cunhas rasquetas e logo coa xema dos dedos ata deixala cunha consistencia de area
Engadir un ovo e unha xema cando teña a textura mencionada. Amasar e non traballar demasiado a masa para non derreter a manteiga.
Cubrir cun film e deixar enfriar durante 2 horas. Enrolar en forma de cilindro.
Cortar e dar forma de galleta.
Engadir "toppings" ao gusto como p.ex. pedriñas de chocolate.
Hoxe a nosa compi de Infantil, Antonella, atopou dous amorodos na hortiñaque xa servían para comer. Lavounos e probounos.. Cremos que lle deu unha boa nota!!! Gustáronlle moito!
Esta semana o Proxecto de Voz Natura coa inestimable colaboración de mestr@s e alumnado, segue a deixar pegadas no Baliño. Empregamos todo o que prantamos no noso comedor escolar. Así todo sabe mellor!