Receitas de cociña.

Recopilación de receitas presentadas polo alumnado .

Podes achegar a túa receita a través do correo do centro.

 
 
 
 
 

 

PASTAS DE MEL

(Para facer 35- 40 pezas)

Ingredientes:

300 g de fariña

½ sobre de fermento en po

50 g de mel

100 g de azucre en po

80 g de manteiga

1 ovo

1 culleradiña de canela moída

½ culleradiña de clavo moído e anís estrelado

manteiga para untar a bandexa do forno

merengue (2 claras e 250 g de azucre glas)

moldes cortapasas con formas

 

Preparación:

 

1.  Tamizamos a fariña e mesturamos co fermento en po.

Quentamos ao baño María o azucre, o mel, a manteiga e vertemos o líquido na fariña. 

Agregamos un ovo e as especias moídas e traballamos a masa.

Tapamos cun paño de cociña e deixamos repousar durante unha hora como mínimo (é mellor deixala repousar dun día para outro).

2.  Estendemos a masa co rodillo e cos cortapasas recortamos as pastas e colocámolas na bandexa no forno untada con manteiga, a 190ºC.  En canto estén cocidas, sacámolas a enfriar.

NOTA: Unha vez frías decoramos co merengue.  Facemos un cucurucho de papel ao que lle cortamos a punta e deixamos voar a imaxinación para decorar.  O merengue ten que estar espeso a punto.  (Para facer o merengue: batemos as claras e pouco a pouco agregamos o azucre glas tamizado  e traballamos ata que o resultado sexa brillante e espeso.  Se vemos que queda líquido engadimos un pouco máis de azucre).

VARIACIÓN: Antes de cocer as pastas podemos untalas con ovo batido e adornalas con metades de noz, améndoas ou froita confitada.

BO PROVEITO!