You are hereO apalpador e o Entroido Ribeirao

O apalpador e o Entroido Ribeirao


By caloto - Posted on 25 Febreiro 2018

O APALPADOR

O apalpador foi o máis madrugador en vir polo noso cole, foi o 11 de decembro e deixou aos nenos e nenas (barrigas incluidas) moi contentas. Ven das montañas do Courel e trae castañas asadas para os nenos, mentres apalpa as barrigas di: “Apalpa barrigas son, apalpo as barrigas coas miñas mans, e traio castañas asadas, para os nenos e as nenas que comen sán”.

Álbum

ENTROIDO RIBEIRAO

Entroido Ribeirao en Santiago , Lamas de Abade, (CIFP Compostela: conglomerado de 5 centros de distintos niveis educativos). É o 5º ano no que se adica o Entroido a un dos Entroidos tradicionais de Galicia.

O venres 2 de febrero participamos, colaborando co EDNL de dito CIFP: a Asociación de Amigos do EntroidoRibeirao, os centros educativos da vila (CEIP Xoán de Requeixo, IES Val do Asma, IES Lama das Quendas e CEIP Plurilíngüe EloisaRivadulla).

Saimos ás 8:30h e regrasamos ás 4:10halíunirémonos:membros da dita asociación, alumnos dos centros educativos: entre 9 (fixos) e 2 mestres.

Todos os centros dispuxemos dunha ligazón para seguir en tempo real (spriming) nun acto realizado de 10:00h a 11:00h, no noso cole víuse en tódalas aulas. Dous “Generales” do Ulla recibiron ao noso Entroido, vimos parte do video realizado por David Vázquez “O Moredo” e escoitamos unha charla conferencia a cargo de Juán Carlos na que se explicouo máis relevante sobre as particularidades deste Entroido.

As 11:00h, iniciamos un percorrido que une tódolos centros educativos que participan nesta actividade en Santiago de Compostela. É una comitiva na que tamén participan moitos alumnos, todos vestidos dos diferentes personaxes do Entroido Ribeirao (incluida una charanga). Desembocamos nunha gran praza, onde houbo desfile e baile de todos os participantes. Estes actos ían ser grabados e emitidos conexión en directo pola TVG, máis una granizada en riguroso directo, fixo que se aplazara o tempo suficiente para que a nosa comitiva poidese cambiarse de roupa.

Por último degustamos una estupenda empanada (típica empanada da zona: con patacas, iscos e chourizos), e un variado surtido de comida e bebida preparada e moi ben servida polos alumnos da escola de hostelería dun dos centros participantes.

Foi una gran satisfacción ver con canta consideración, traballo e alegría fomos recibidos en Lamas de Abade: Grazas!

Álbum

PROXECTOS

A

  A

 

Enlace Aula Virtual

Punto Laranxa contra o acoso escolar