Skip to Content

Proxecto 22/23 "MasterCeip"

FEIRA GASTRONÓMICA

26/06/2023 09:12
Europe/Madrid
O pasado mércores celebramos a fin deste estupendo ano escolar da mellor forma posible: I EDICIÓN DA FEIRA GASTRONÓMICA MASTERCEIP 
Foi un curso cheo de receitas e bos momentos ao redor da mesa e non podíamos comezar o verán sen degustar os manxares do Angorén.
Cada curso, guiados pola titora e acompañados polas familias, prepararon uns postos de comida moi variados e todos eles deliciosos: humus, empanada, biscoito, batidos, bolas de xeado con froita, bombóns, tostas variadas, vasiños de iogur, ovos recheos e afternoon tea! 
A comida, pero sobre todo, a compañía e compartir momentos xuntos, fixeron desta xornada un dos mellores días do ano para toda a comunidade educativa.
       
 
Despedímonos por todo o alto e agora mergullámonos no verán! 
Volvemos en setembro! 

ACTIVIDADE FIN DE CURSO

21/06/2023 20:47
Europe/Madrid

Hoxe a mañá no Angorén foi moi distinta… nótase que a fin do curso está chegando… 
Queriamos un día soleado, pero as nubes decidiron ser cómplices dos monitores e tivemos “festa da auga natural”.
Metidos de cheo na búsqueda do tesoura da Atlántida, fomos superar as probas. Pero sen dúbida, o que máis nos gustou foi mollarnos e mollar aos demais, porque o verán está chegando!

SEMANA DAS LETRAS GALEGAS 2023

24/05/2023 08:56
Europe/Madrid

SEMANA DAS LETRAS GALEGAS 2023

Entre todo o alumnado fixemos un mural colaborativo para traballar a figura do homenaxeado deste ano: FRANCISCO FERNÁNDEZ DEL RIEGO, a quen debemos, xunto a outros dous membros da RAG, a celebración desta data.

INFANTIL realizou a súa caricatura.

 


PRIMEIRO E SEGUNDO reproduciron dun xeito moi creativo as portadas dalgúns dos seus libros.

  

TERCEIRO E CUARTO fixeron un acróstico a partir do seu nome e apelidos.

 

QUINTO E SEXTO elaboraron unha liña do tempo coas datas máis significativas da súa vida.

 
Animádevos a visitalo na entrada do centro!!

COCIÑANDO BROWNIE NAVIDEÑO

17/01/2023 12:28
Europe/Madrid

Vai rematando o trimestre e queremos que o cole cheire a Nadal, por iso, coñecimos a receita do brownie da man de Santi, chef

redondelán de "Gastrobar 78", que nos ensinou o segredo deste postre tan delicioso, degustando tamén uns aperitivos riquísimos e co

que nos chupamos os dedos pequenxs e non tan pequenxs!!

Moitísimas gracias por pasar esta dulce xornada con nós!!

               

              

                

CIENCIA NA COCIÑA

18/01/2023 09:46
Europe/Madrid

Seguimos inmersos no proxecto de MasterCeip e durante o mes de novembro nas distintas aulas traballamos experimentos relacionados ca cociña.

Os máis pequenos con maicena, cocacola, mentos, colorante... creamos un volvan e fluído non newtoniano!! Que ben o pasamos no

laboratorio!!

 

Noutra clase das clases investigamos sobre as herbas aromáticas. Os nenos e nenas foron traendo á aula plantas moi interesantes: herba luísa, romeu, lavanda...

Aprendemos os seus nomes, experimentamos cos seus aromas e fixemos estes estupendos perfumes, aos que ademais lles puxemos un nome.

Finalmente plantamos estas herbas na nosa horta.

 

FROITOS DE OUTONO

16/11/2022 09:17
Europe/Madrid

No mes de outubro traballamos, dentro do proxecto de centro "MasterCeip" os froitos de outono.

Dita estación ofrécenos un montón de actividades con elementos naturais, os cales, aproveitamos para coñecelos, manipular e experimentar como tanto nos gusta

Unha familia tróuxonos diversas variedades de millo que tivemos que debullar e aproveitamos para experimentar, facer operacións matemáticas cos grans, pesalos na báscula, pintamos coa espiga verdadeiras obras de arte...

                       

 

 

 

Tamén fixemos receitas coas familias, nas que incorporamos algúns froitos da época.

 

Canta diversión con elementos naturais!!

Os maiores, aproveitando que neste mes realizamos unha visita á Casa de Rosalía en Padrón, apañamos castañas dun dos castiñeiros do seu xardín. Agora, agardamos que pronto agrome o noso "Souto de Rosalía". 

 

DÍA INTERNACIONAL DA ALIMENTACIÓN

24/10/2022 15:52
Europe/Madrid

O día 16 de outubro foi o día internacional da alimentación e desde o cole, aproveitando o proxecto de MasterCeip, quixemos realizar un obradoiro de almorzo saudable e solidario,  xa que ademais de gozar dunha merenda rica, trouxemos alimentos non perecedoiros para doar ao banco de alimentos.

Aproveitamos para traballar algunhas das metas que nos marcan os ods:

- Poñer fin a fame, lograr a seguridade alimentaria e a mellora da nutrición e promover a agricultura sostible.

- Garantir unha vida sa e promover o benestar para todxs en todas as idades

 

   

  

Que boa maneira de comezar a semana!!

Gracias familias polas vosas donacións!!

MasterCeip 2022-2023

21/10/2022 12:06
Europe/Madrid

E con esta imaxe presentámosvos o proxecto deste ano a nivel de centro: "MasterCeip"

Os principais temas que desenvolveremos e traballaremos ao longo deste curso son os que aparecen nos diferentes utensilios de cociña.

Intentaremos aprender moitas cousas relacionadas coa cociña, alimentación, gastronomía de Galicia... primando a parte práctica para

afianzar os contidos.

Xa sabedes que este proceso de ensino-aprendizaxe está aberto a toda a comunidade educativa, polo que se alguén quere participar non

dubide en contactar con nós! Estade conivadxs!!

 

A por un curso delicioso todxs xuntxs!!

Distribuir contido


by Dr. Radut