AZUCRE – O VELENO SILENCIOSO

“A diabetes tipo II ten un pico de incidencia entre os 12 e 16 anos e prodúcese fundamentalmente por factores como a obesidade e a resistencia á insulina, hormona que regula os niveis de azucre en sangue”. “Isto supón a aparición de complicacións agudas e crónicas máis frecuentes e precoces que noutras idades como son a retinopatía (causa de cegueira), enfermidade hepática, insuficiencia renal (que precisa diálise), neuropatía…etc. Estas complicacións, asociadas ás patoloxías que adoitan presentar estes pacientes supón unha perda de esperanza de vida de 15 anos". (Sierra Gutiérrez, pediatra diabetóloga).

O elevado consumo de azucre é un risco potencial para a saúde e gran cantidade de produtos da industria alimentaria teñen unha importante cantidade “oculta” do mesmo. Todo isto é o que estamos a aprender en 3º ESO na materia de Bioloxía e Xeoloxía e 4º ESO en Cultura Científica.

A continuación vemos unha mostra das exposicións que fixemos no corredor central do instituto o grupo de 4º A, para concienciar ao resto da comunidade educativa: