¿CRUSTÁCEO OU MOLUSCO?

Tagged:  

Sabes distinguir un mexilón dun percebe... pero

¿cal deles é un crustáceo e cal un molusco?

   Os crustáceos (do latín crusta, “costra, corteza”) teñen un caparazón duro ou flexible e poden ser de dous tipos: de corpo alargado (como o langostino, o gambón, a gamba, o bogavante, a langosta ou a cigala) e de corpo corto (como a centola, o boi de mar, a nécora ou o percebe).

    Os moluscos (do latín molluscus, “blando”), teñen o corpo blando que pode estar cuberto por unha concha (univalvos ou gasterópodos), por dúas conchas (bivalvos) ou desnudo e con tentáculos (cefalópodos). Dentro dos moluscos univalvos (dunha soa concha) están a lapa, o bígaro e a cañailla. Respecto aos moluscos bivalvos (de dúas conchas), atopámonos cos mexilóns, as navallas, as vieiras, os berberechos, as zamburiñas, as coquinas e as ostras. Por último, entre os cefalópodos, están o calamar, a sepia, o pulpo e a pota.

    Deixámosvos uns vídeos que volo explicarán de xeito divertido:


Feito con Drupal 6

 


Proxecto Webs dinámicas

Xunta de Galicia - Consellería de Educación, 2013