Este ano empezamos o proxecto de facer viño cara finais de setembro despois dunha colleita ou vendima moi proveitosa para todo o mundo relacionado co mundo do viño. Os rapaces e rapazas de infantil fixeron a vendimia cortando as uvas nunha viña feita a modo de espaldeira. As uvas colocadas nesta forma reciben máis luz que nas parras que son máis protectoras dos racimos.
Logo da vendimia levamos as uvas nos capachos para o noso laboratorio para rematar a faena do día e pisar as uvas facendo o mosto necesario para a elaboración do viño.
Os alumnos de 5º con uns guantes esmagaron as uvas e cun colador filtraron o mosto e probaron o seu sabor.
Fixemos dúas clases de mosto para logo facer dúas clases de viño: branco e tinto.
O lagar era o encargado antigamente de facer este traballo prensando os racimos ou incluso cando a xente o pisaba cos seus propios pes.
Finalmente probámolo mosto e estaba moi bo. A maioría dos nenos e nenas non pensaban que estivese tan bo, e sin botarlle azucre!