Título node Learning object
Esta publicación a edita a Secretaría Xeral Técnica do Ministerio de Educación, Cultura e Deportes, proposta polo Centro Nacional de Innovación e Investigación Educativa (CNIIE) en coedición co Ministerio de Sanidade, Servizos Sociais e Igualdade.
A saúde, o benestar e a seguridade do alumnado nos centros educativos españois son algunhas das prioridades polas que están traballando conxuntamente a administración estatal e as administracións autonómicas. A alerxia alimentaria e/ou ao látex é unha enfermidade crónica que, hoxe en día, afecta a unha proporción crecente de poboación. Pese a que a mellor medida para previr situacións de emerxencia é evitar a exposición ao alérxeno, non sempre se pode garantir un risco de exposición nulo, polo que hai que contemplar outras medidas que se desenvolven no presente documento. Este documento colaborativo da especial importancia á formación/información do persoal do persoal do centro escolar no tema, a elaboración dun Plan de Actuación para o alumnado alérxico e a proposta dun protocolo de intervención ante unha reacción anafiláctica. Os obxectivos principais son facilitar propostas que axuden á escolarización e á xestión dun ambiente máis seguro para o alumnado alérxico a alimentos e/ou ao látex, e orientar sobre a forma de actuar ante unha emerxencia sanitaria.