S1301005 - A reacción en cadea da polimerasa (CPR) na industria alimentaria

Curso da área de FP - Familias de Industria Alimentaria e Química que se impartirá do 25 ao 28 de xuño de 2013
Mér, 12/06/2013 - 13:02
S1301005 - A reacción en cadea da polimerasa (CPR) na industria alimentaria
S1301005 - A reacción en cadea da polimerasa (CPR) na industria alimentaria

Atópase aberto o prazo de inscrición para a actividade "S1301005 A reacción en cadea da polimerasa (CPR) na industria alimentaria" de 20 horas destinada ao profesorado de FP - Familias de Industria Alimentaria e Química. As persoas interesadas deberán inscribirse ata o 15/06/2013 a través da aplicación de xestión do profesorado fprofe. O curso desenvolverase en xuño, entre os días 25 e 28 en Santiago de Compostela, no seguinte horario:

Martes 25 de xuño - 10:00-14:00

-Introdución á extracción do ADN.

-Introdución á PCR.

-Práctica de extracción de DNA.

-Práctica de preparación de buffers e xeles de agarosa.

Mércores 26 de xuño - 10:00-14:00

-Deseño dunha reacción de PCR: cálculos das concentracións.

-Práctica de PCR.

Xoves 27 de xuño - 10:00-14:00

-Visualización da PCR en xel de agarosa.

-Práctica dePCR.

-Introdución á PCR en tempo real.

Xoves 27 de xuño - 16:00-20:00

-Práctica de PCR en Tempo Real

Venres 28 de xuño - 10:00-14:00

-Interpretación resultados PCR Tempo Real.

-Repaso das utilidades destas técnicas na industria alimentaria.

Nº de Prazas: 15

Titores: Jorge Rodríguez Castro e Lois Pérez Diéguez