Skip to Content

blogue deEli

AULA 5 ANOS B

AULA 5 ANOS B

AULA 5 ANOS A

AULA 5 ANOS A

AULA 4 ANOS

AULA 4 ANOS

AULA 3 ANOS

AULA 3 ANOS

FELICES FESTAS

 

AS MESTRAS DE EDUCACIÓN INFANTIL

 

 

QUEREMOS DESEXARVOS

 

 

FELICES FESTAS E FELIZ ANINOVO

BO NADAL A TODOS !!!

POR FIN TEMOS XA  A NOSA FELICITACIÓN DE NADAL !!!

QUE PASEDES BOAS FESTAS!!!

PREMEDE NA IMAXE PARA PODER DISFRUTALO

SOÑOS

BOS DÍAS NENOS E NENAS !!!

PREPARADOS PARA A DERRADEIRA SEMANA DESTE CURSO?

COMO ALGÚNS DE VOS NOS DICIDES QUE NON DURMIDES BEN

OU TENDES PESADELOS HOXE TRAEMOS UN CONTO MOI ESPECIAL.

PREMEDE NA IMAXE PARA ESCOITALO

 

 

QUEREDES APRENDER AGORA UNHA CANCIÓN DOS SACAPENAS? PREMEDE NESTA OUTRA IMAXE

 

 

MOI BEN AGORA SO TENDES QUE FABRICAR OS VOSOS PROPIOS SACAPENAS.

REBUSCADE NO MATERIAL QUE VOS ENVIAMOS, USADE COMO BASE UN DEPRESOR,

PEGÁDELLE OLLIÑOS, DEBUXÁDELLE UNHA BOCA, E DESPOIS PODEDES FACERLLE

A ROUPA CON GOMA EVA OU FIELTRO DE CORES, PARA O PELO PODEDES USAR ESTES

MATERIAIS OU ANAQUIÑOS DE LÁ QUE TEÑADES POR CASA.

 

ESTAMOS DESEXANDO VER AS VOSAS CREACIÓNS!!!

 

BIQUIÑOS DAS PROFES !!!

 

RICO, RICO

BOS DÍAS NENOS E NENAS!!!

PREPARADOS PARA COCIÑAR?

HOXE TRAEMOS UNHA RECETA MOI SINXELA PERO MOI SABOROSA

GALLETAS DE NUTELLA

PARA ELABORALA NECESITEREDES SÓ 3 INGREDIENTES:

1 OVO

140 GR DE FARIÑA

200 GR DE NUTELLA

MODO DE PREPARACIÓN:

 

 

 

PRIMEIRO TES QUE BATIR BEN O OVO COA AXUDA 

DUN GARFO OU UN BATEDOR

 

 

 

 

 

A CONTINUACIÓN MESTURA POUCO A POUCO A FARIÑA

 

 

 

 

 

 

 

DESPOIS MESTURA A NUTELLA ATA QUE

TEÑAS UNHA MASA HOMOXÉNEA

 

 

 

 

 

AGORA FAI PEQUENAS BOLAS E APLASTAAS

UN POUQUIÑO COLOCÁNDOAS NUNHA BANDEXA

SOBRE UN PAPEL PARA FORNO

 

 

 

 

 

METEAS NO FORNO PRECALENTADO A 180 GRAOS

ENTRE 8 E 10 MINUTOS

 

 

 

 

 

 

 

 

DEIXAAS ARREFRIAR UN POUQUIÑO

E LISTAS PARA COMER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BO PROVEITO COCIÑEIROS!!!

 

LEMBRADE CUBRIR A FICHA COS INGREDIENTES.

PODEDES ANIMARVOS A ESCRIBIR TAMÉN OS PASOS OU A DEBUXALOS.

NAVEGANDO POLO MAR

BOS DÍAS A TODOS!!!

QUE TAL O FIN DE SEMANA?

AGARDAMOS QUE O PASÁRADES MOI BEN.

ARCOIRIS É O PEIXE MAIS FERMOSO DO OCÉANO, COAS SÚAS ESCAMAS DE MIL CORES.

PERO A PESAR DISO  SÍNTESE MOI SÓ.

SE QUERES COÑECER A SÚA HISTORIA PREME NA IMAXE

EDITORIAL: BEASCOA

AUTOR: MARCUS PFISTER

SOPLAREI, E SOPLAREI E A TODOS OS PAPAREI

BOS DÍAS NENOS E NENAS!!!

HOXE TOCA COCIÑAR E TRAEMOS UNHA RECETA BEN RICA.

PARA LEVALA A CABO PRECISAREDES OS SEGUINTES INGREDIENTES:

        - UNHA LÁMINA DE HOXALDRE

        - UN OVO

        - FARIÑA OU AZUCRE EN PO

        - SE QUEREDES FACER UNHA RECETA SALGADA PRECISAREDES: PAVO E                        QUEIXO, CHOURIZO OU SALCHICHAS...

        - SE QUEREDES FACER UNHA RECETA DOCE PRECISAREDES: CREMA DE                        CHOCOLATE, MEMBRILLO, MARMELADA DO SABOR QUE MAIS OS GUSTE.

 

MODO DE PREPARACIÓN:

 

SE A LÁMINA DE HOXALDRE É CONXELADA, TEREDES QUE DESCONXELALA 

PREVIAMENTE, SE É FRESCA NON SERÁ NECESARIO.

SE IDES FACER UNHA RECETA SALGADA ESPARCIDE UN POUCO DE FARIÑA SOBRE

SUPERFICIE DE TRABALLO PARA PODER ESTIRAR A MASA E QUE NON QUEDE

PEGADA, SE IDES FACER UNHA RECETA DOCE TEREDES QUE ESPARCIR UN

POUCO DE AZUCRE EN PO.

 

    AGORA TEREDES QUE ESTIRAR UN POUCO A

   MASA COA AXUDA DUN RODILLO.

   TENDE COIDADO DE NON DEIXALA MOI FINA

PARA QUE NON ROMPA Ó MANIPULALA.

 

 

 

 

         SE NON TEDES UN RODILLO PODEDES USAR UNHA

        BOTELLA QUE TEÑADES EN CASA.

 

 

 

 

 

 

  UNHA VEZ ESTIRADA TEDES QUE CORTAR PARELLAS DE CÍRCULOS.

PODEDES FACELO CUN CORTAPASTAS OU FACELO CUN VASO REDONDO.

   AGORA TEDES QUE SEPARAR OS CÍRCULOS E RESERVAR A MASA SOBRANTE

PARA FACER OS ADORNOS.

 

 E AGORA COLOCADES UNHA PARTE SOBRE UNHA BANDEXA DE FORNO CUN PAPEL DE FORNO

 

COLOCADE AGORA O QUE QUEIRADES POR DE RECHEO E OUTRO CÍRCULO DE MASA ENRIBA.

COS RESTOS DE MASA FACEDE UNHA BOLIÑA PEQUENA PARA O FUCIÑO DO PORQUIÑO, APLASTÁDEA E FACÉDELLE DOUS BURAQUIÑOS PEQUENOS.

DESPOIS RECORTADE DOUS TRIÁNGULOS PARA AS ORELLAS (QUE NON SEXAN MOI PEQUENOS POIS ENCOLLERÁN NO FORNO).

DESPOIS FACEDE DOUS PEQUENOS BURAQUIÑOS PARA OS OLLOS.

 

 

 

     AGORA TEDES QUE PINTAR A SUPERFICIE CON

    OVO BATIDO PARA QUE QUEDEN BEN

    DOURADIÑOS

 

 

 

 

COA AXUDA DUN ADULTO TEDES QUE POR O FORNO A QUENTAR A 180 GRAOS E

METER A BANDEXA E COCIÑAR O TEMPO QUE INDIQUE O ENVASE DE HOXALDRE.

 

UNHA VEZ QUE ENFRÍEN ESTARÁN LISTOS PARA COMER.

BO PROVEITO !!!

Distribuir contido



by Dr. Radut