BOS DÍAS NENOS E NENAS!!!
HOXE TOCA COCIÑAR E TRAEMOS UNHA RECETA BEN RICA.
PARA LEVALA A CABO PRECISAREDES OS SEGUINTES INGREDIENTES:
- UNHA LÁMINA DE HOXALDRE
- UN OVO
- FARIÑA OU AZUCRE EN PO
- SE QUEREDES FACER UNHA RECETA SALGADA PRECISAREDES: PAVO E QUEIXO, CHOURIZO OU SALCHICHAS...
- SE QUEREDES FACER UNHA RECETA DOCE PRECISAREDES: CREMA DE CHOCOLATE, MEMBRILLO, MARMELADA DO SABOR QUE MAIS OS GUSTE.
MODO DE PREPARACIÓN:
SE A LÁMINA DE HOXALDRE É CONXELADA, TEREDES QUE DESCONXELALA
PREVIAMENTE, SE É FRESCA NON SERÁ NECESARIO.
SE IDES FACER UNHA RECETA SALGADA ESPARCIDE UN POUCO DE FARIÑA SOBRE
A SUPERFICIE DE TRABALLO PARA PODER ESTIRAR A MASA E QUE NON QUEDE
PEGADA, SE IDES FACER UNHA RECETA DOCE TEREDES QUE ESPARCIR UN
POUCO DE AZUCRE EN PO.
AGORA TEREDES QUE ESTIRAR UN POUCO A
MASA COA AXUDA DUN RODILLO.
TENDE COIDADO DE NON DEIXALA MOI FINA
PARA QUE NON ROMPA Ó MANIPULALA.
SE NON TEDES UN RODILLO PODEDES USAR UNHA
BOTELLA QUE TEÑADES EN CASA.
UNHA VEZ ESTIRADA TEDES QUE CORTAR PARELLAS DE CÍRCULOS.
PODEDES FACELO CUN CORTAPASTAS OU FACELO CUN VASO REDONDO.
AGORA TEDES QUE SEPARAR OS CÍRCULOS E RESERVAR A MASA SOBRANTE
PARA FACER OS ADORNOS.
E AGORA COLOCADES UNHA PARTE SOBRE UNHA BANDEXA DE FORNO CUN PAPEL DE FORNO
COLOCADE AGORA O QUE QUEIRADES POR DE RECHEO E OUTRO CÍRCULO DE MASA ENRIBA.
COS RESTOS DE MASA FACEDE UNHA BOLIÑA PEQUENA PARA O FUCIÑO DO PORQUIÑO, APLASTÁDEA E FACÉDELLE DOUS BURAQUIÑOS PEQUENOS.
DESPOIS RECORTADE DOUS TRIÁNGULOS PARA AS ORELLAS (QUE NON SEXAN MOI PEQUENOS POIS ENCOLLERÁN NO FORNO).
DESPOIS FACEDE DOUS PEQUENOS BURAQUIÑOS PARA OS OLLOS.
AGORA TEDES QUE PINTAR A SUPERFICIE CON
OVO BATIDO PARA QUE QUEDEN BEN
DOURADIÑOS
COA AXUDA DUN ADULTO TEDES QUE POR O FORNO A QUENTAR A 180 GRAOS E
METER A BANDEXA E COCIÑAR O TEMPO QUE INDIQUE O ENVASE DE HOXALDRE.
UNHA VEZ QUE ENFRÍEN ESTARÁN LISTOS PARA COMER.
BO PROVEITO !!!