Skip to Content

RECEITAS DO ENTROIDO 2018

 

Participaron cinco alumnos que presentaron estas apetitosas sobremesas:

 

 

As receitas gañadoras do primeiro premio foron as seguintes:

 

FLORES DE ENTROIDO

Nerea P. (3º ESO A)

 

Ingredientes:

(Para a elaboración)

  • 3 ovos
  • 300 g de fariña
  • Un pouco de sal
  • 4 culleradas de viño branco
  • 100 g de manteiga

(Para a decoración)

  • Marmelada de amorodos
  • Amorodos picados en cachos pequenos
  • Azucre para decorar
  • Anís

(Para darlle forma)

  • Calquera obxecto con un mango de madeira
  • 3 circunferencias de tamaños de maior a menor

Preparación:

- Bótanse todos os ingredientes anteriores da elaboración un por un, ata obter unha masa que se poida desmontar e moldear ao noso gusto.

- Dunha vez que teñas a masa, debes deixala como mínimo 1 hora para que suba e sexa posible levar a cabo o sobremesa.

- Despois de deixala repousar, comezaremos a estendela coa axuda dun rolo , facendo así láminas finas circulares.

- Cortamos eses círculos en 8 cachos iguais e repetimos o mesmo proceso en todos os cachos.

- Dunha vez que teñamos feitos todos os círculos que poidamos, colocamos de maior a menor un enriba do outro.

- Collemos o mango de madeira e colocámolo xusto no centro das tres circunferencias. Cunha man suxeitamos o pau e coa outra imos “pegando” os 8 cachos contra o resto do mango, quedándoche así un tipo de “sombrilla” pechada.

- Quentamos unha tixola con aceite (mellor de xirasol) e, cando estea o suficientemente quente, somerxemos a flor neste ata obter unha cor dourada.

- Ao sacalos, deixamos que se escorra o aceite nun papel de cociña e collemos o anís (poñémoslle 2 pequenas gotas).

- Para rematar, collemos o azucre para decorar tortas (ou podemos facelo moendo azucre normal branco) e espolvoreamos as flores. A marmelada poñémoslla no centro da flor e enriba desta os cachiños de amorodos.

...e xa teríamos a sobremesa acabada e lista para servir!

  

CARETAS DE ENTROIDO

 

 Valeria (4º ESO A)

 

 

Ingredientes:

  • 100 ml de anís
  • 100 g de manteiga
  • Un chisco de sal
  • 2 ovos
  • 550 g de fariña e un sobre de levadura “Royal”
  • Reladura dun limón
  • 10 g de zume de limón
  • Unha cullerada sopeira de azucre
  • Aceite para fritir
  • Azucre moído (para decorar)

 

Instruccións:

- Bater os ovos co azucre e o anís.

- Engadir a manteiga derretida, a reladura de limón, o zume e o sal.

- Misturar a fariña coa reladura e ir engadindo pouco a pouco a mistura anterior.

- Amasar 10 minutos ata que a masa non se pegue nos dedos, estirar anacos pequenos co rolo e darlle a forma de caretas cun coitelo.

- Fritir en abundante aceite de xirasol, escorrer en papel absorbente, atarlle unhas gomas e espolvorear co azucre moído.

 

  

 

E a receita gañadora do terceiro premio (o segundo quedou deserto) foi:

 

 

PAÍÑOS DE ANÍS

 

Laura F. (1º ESO B)

 

 

 

Ingredientes:

  • 2 ovos
  • 5 culleradas de aceite
  • 6 culleradas de azucre
  • 5 culleradas de anís
  • 1 sobre de levadura en pó
  • Reladura dun limón
  • 500 g de fariña

 

Preparación:

- Misturamos todos os ingredientes ata facer unha masa.

- Deixámola repousar 30 minutos e procedemos a darlles forma para fritilos.

- Rematámolos espolvoreando azucre en pó.

 

E “pra” a barriguiña!

 

  

 



page | by Dr. Radut