Skip to Content

MENÚ DE FIN DE MES: BURGOS

NOVA PARADA: BURGOS

 

MENÚ DO 31 DE XANEIRO

 

Desde o noso comedor escolar, os nosos peregrinos e peregrinas continúan avanzando polo Camiño de Santiago Francés. Pouco a pouco van acercándose a Galiza.

Hoxe pararon en Burgos, e por este motivo degustaremos o seguinte menú de fin de mes:

 

1º prato- SOPA CASTELLANA

En Burgos, a sopa castellana é un prato popular e tradicional, tan tradicional como o noso crudo inverno, que é cando máis apetece consumila, xa que quenta as tripiñas e reconforta os corpos fríos.

Ingredientes:

  • Pan, aceite de oliva, allos, ovos, pimienta branca molida, pimentón dulce, chourizo e xamón.

2º prato- LECHAZO CASTELLANO

O lechazo é unha variedade de asado dun cordero ainda sen desleitar, por iso chámase lechazo. Na cociña española é moi popular na terra de Castilla e león, principalmente nas localidades de Burgos , Aranda del Duero, Valladolid, Segovia e Palencia entre outras. É tradicional que sexa elaborado no fornode leña, en cazuelas de barro e servilo quente. Seguindo a tradición, no cole o comeremos ao forno.

 

Postre- QUESITOS

 

 

 

a

 

 

   

 

 



page | by Dr. Radut