Skip to Content

2º PARADA NO CAMIÑO DE SANTIAGO: NAVARRA

30 DE OUTUBRO - 2º PARADA

NAVARRA

Menú de Navarra

Hoxe no noso comedor escolar, degustamos o 2º prato elexido do Camiño de Santiago francés. Os nenos/as o disfrutaron moitísimo probando novos alimentos.O menú foi:

Patacas á Navarra, como o nome xa o indica, é unha das grandes comidas típicas desta rexión de España. Esta receta, moitas veces, disfrútase a diario nas casas de Navarra.

Este guiso,é moi rico en proteínas, con panceta, chourizo e hortalizas, polo que poderás disfrutalo asiduamente na tús propia mesa. É só cuestión de probar.

Troita á Navarraé un prato clásico da cociña de Navarra.

A troita é un habitante de ríos e lagos, é un pescado de auga doce. Considérase un alimento moi nutritivo, contén proteínas de alto valor biolóxico, así como de minerais (potasio e fósforo) e vitaminas (vitamina A e vitamina B). Equilibra o sistema nervioso, desenvolve os músculos, regulariza o tránsito intestinal, fortalece o sistema óseo e dental, funciona como previsor de infeccións e mellora a visión, entre outros beneficios.

Existen innumerables recetas deste tipo de pescado, pero por regla xeral refírese a un pescado recheno de migas de xamón e frito na tixola. Nalgunhas preparacións, en lugar de rechear a troita con cachiños de xamón (xamón serrano) ou panceta, envólvese esta con lonchas completas de xamón, empleando para eso un scarvadentesque suxeite o conxunto. A pesar da súa orixe navarra é moi coñecida nas diversas rexións da cociña española.

Estos son os pratos das nosas fantásticas cociñeiras, grazas!

 



page | by Dr. Radut