O Centro Integrado de FP Vilamarín recoñece as mellores iniciativas nas ensinanzas de Hostalaría na primeira edición dos Premios ‘Toxiño D’Ouro’
A directora xeral de FP e o delegado territorial da Xunta en Ourense participan na entrega e destacan o papel da FP como canteira e motor de innovación e crecemento do sector
A directora xeral de FP, Eugenia Pérez, e o delegado territorial da Xunta en Ourense, Manuel Pardo, participaron hoxe na entrega da primeira edición dos Premios Toxiño D’Ouro, cos que o Centro Integrado de FP Vilamarín recoñece ao alumnado, profesorado e persoal non docente de Hostalaría e turismo
Os representantes da Xunta salientaron a importancia destas ensinanzas para o sector. “Os centros que imparten os ciclos desta familia profesional son canteira dos mellores establecementos hostaleiros de Galicia e funcionan, ademais, como motor de innovación e crecemento”, destacaron. Así mesmo, felicitaron o CIFP de Vilamarín por esta iniciativa e por ser un centro referente na FP e na profesionalización da hostalaría na nosa comunidade.
Ambos puxeron en valor este evento como unha gran oportunidade ”para que os estudantes adquiran competencias reais que serán fundamentais para o seu futuro laboral”. Non en balde o certame, organizado polo ciclo superior de Aloxamentos Turísticos do CIFP de Vilamarín, pretende converterse nunha ferramenta de avaliación práctica para o alumnado, ofrecéndolles a oportunidade de planificar e xestionar un evento real, en colaboración co Centro Galego da Innovación da FP Eduardo Barreiros e con outros centros educativos, que se encargaron da maquillaxe, música, gravación e servizo de comida do evento.
Os Premios Toxiño D’Ouro recoñecen os mellores proxectos, traxectorias e iniciativas no ámbito da gastronomía, a sala e a xestión hoteleira, consolidándose como un referente na formación profesional galega.
Os galardóns e premiados son os recollidos na seguinte táboa:
Categoría |
Premiados |
Alma máis viaxeira (Turismo) |
Stephany Iglesias Granadillo (alumna de Xestión de aloxamentos turísticos) |
Heroe do servizo impecable (Servizos en restauración) |
Álvaro García-Boente (alumno de Dirección de servizos de restauración) |
Alquimista dos sabores (Cociña) |
Jacobo Leira Pintos (alumno de Cociña e gastronomía) |
Mago da masa (Panadaría e pastelaría) |
Nerea Carballo García (alumna de Panadaría, repostaría e confeitaría) |
Actitude Verde (Agraria) |
Carlota Suárez Medina (alumna de Dirección de cociña con oferta parcial de Produción agroecolóxica) |
Frautista de Hamelín (Profesorado) |
David Cuñarro (Profesor de Cociña e pastelaría) |
Alma positiva e colaboradora (Persoal non docente) |
Modesto (Intérprete de linguaxe de signos) |
Honorífico 1 |
Isabel López Rodríguez (Profesora de Hostalaría e Turismo) |
Honorífico 2 |
Xenxo Pereiro López (Profesor de Cociña e pastelaría) |
Ademais da entrega de galardóns, a xornada incluíu demostracións culinarias, relatorios de expertos e diversas actividades que fomentaron o intercambio de coñecementos e experiencias entre os asistentes.