Skip to Content

A proteómica do leite materno

Alumnado: Inés Estévez González, Pedro Núñez Seoane
Titor da universidade: Carlos Spuch do Instituto de Investigación Sanitaria Galicia Sur.

Titora do IES: Silvia Pascual Fernández do departamento de Bioloxía e Xeoloxía.
O noso proxecto: a proteómica do leite materno
O noso proxecto ten coma obxectivo comparar a proteómica de distintos leites maternos.
As proteínas do leite materno son distintas nas distintas etapas da lactación e son distintas segundo si o embarazo foi a término ou non.

Comparamos 4 mostras de leite:
•    Calostro de nenos nacidos prematuros (28-37 semanas) e calostro para nenos a término ( 37-41 semanas)
•    Leite maduro de nenos nacidos prematuros (28-37 semanas) e calostro para nenos a término ( 37-41 semanas)
Estes catro tipos de leite teñen moitas proteínas similares e algunhas proteínas específicas, o que buscamos son proteínas exclusivas de cada un destes leites que poidan ter efectos sobre o desenrolo do cerebro do neno. Podemos pensar que o calostro ou leite de nenos prematuros poidan ter proteínas que permitan a madurez do cerebro do neno prematuro.



page | by Dr. Radut