Skip to Content

Comedor

MENÚ SEGUNDO TRIMESTRE CURSO 2023-2024

MENÚ PRIMER TRIMESTRE CURSO 2023-2024

Díptico curso 2023- 2024

Taller Jardanay: El plástico Indestructible

MENÚ TERCER TRIMESTRE

JARDANAY SIRVE o " O CALDO DE GLORIA" DE ROSALIA DE CASTRO O 23 DE FEBREIRO

Boas tardes, 

 
Escribímosvos para comentarvos que mañá xoves día 23 de febreiro desde Jardanay imos conmemorar o nacemento de Rosalía de Castro, unha muller referente para a nosa terra e a nosa literatura, con varias actividades nos nosos comedores.
 
Por unha banda, unímonos á iniciativa “Caldo de Gloria”, posta en marcha pola Fundacion Rosalía de Castro, que promove que establecementos de restauración, xa sexan restaurantes ou comedores colectivos como os nosos e vosos, homenaxeen á autora servindo o caldo galego que ela mesma describiu no seu poema “Miña casiña meu lar”, incluído no libro Follas Novas. 
 
Trátase dun poema precioso, no que unha muller de poucos recursos narra un momento difícil da súa vida diaria, cando chega a casa con fame e frío e, a pesar de que non ten case nada para comer e de non poder contar con axuda dos seus veciños, consegue prepararse un humilde caldo de gloria e un bolo de pote que lle reconforta enormemente. Con algo tan sinxelo, Rosalía consegue reflectir como só ela sabe a capacidade do ser humano de sobrevivir e de ser feliz sen ter demasiado, tan só cun prato humilde e a calor do fogar. 
 
É por isto que mañá xoves 23 de febreiro, en todos os comedores de Jardanay e servizos que damos incluiremos o “Caldo de Gloria” no noso menú, que no noso caso prepararemos con repolo como verdura. Serán unhas 7.500 racións de caldo en total :)  O resto do menú mantense sen cambios con relación ao planificado. 
 
No seguinte link (https://rosalia.gal/que-facemos/proxectos/caldo-de-gloria/) podedes ampliar información sobre o “Caldo de Gloria” da Fundación. Como parte do proxecto, repartiremos entre os/as comensais os manteis conmemorativos da iniciativa, onde poderemos ler o poema enteiro.
 
Nos comedores escolares completaremos o día explicando aos nenos e nenas a iniciativa e como unha receita tan sinxela e típica de Galicia converteuse en poema. Tamén poñeremos en marcha a actividade “As miñas receitas favoritas”, no que o alumnado poderá aprender sobre ingredientes, alimentos, preparacións e tamén sobre o poder da alimentación tanto para a saúde como para o corazón.
 
Esperamos que pasedes un día estupendo e que dediquedes polo menos uns minutos a dona Rosalía. E se é tomando o noso Caldo de Gloria, pois moito mellor!
 
 
Unha aperta

POSTRE ESPECIAL DE CARNAVAL

Buenos días,

 
Como bien conocéis y es tradición en Jardanay, hoy vamos a mandar a los niños y niñas un postre especial para sumarnos a la celebración del Carnaval. 
 
Tenemos una gastronomía muy rica en Galicia y nos encanta promoverla elaborando postres caseros y artesanales que sean típicos de estas fiestas que tanto nos gustan. Este año hemos decidido probar un postre de carnaval diferente y nos hemos lanzado a preparar unas rosquillas de anís al horno.
 
El equipo de cocina central se ha esforzado mucho para poder preparar un total de 10.200 rosquillas, que se dice pronto, al tiempo que cocinaban el resto de platos del menú. Como siempre, lo han hecho encantadxs y de su parte (y de la de todxs en Jardanay) os enviamos los mejores deseos para que los niños y niñas disfruten del postre.
 
Aquí tenéis un vídeo de la preparación de las rosquillas: https://www.instagram.com/reel/CovEE6toLmH/?utm_source=ig_web_copy_link
 
 
Ya veremos si triunfan más o menos que las tradicionales orejas de Jardanay :)
 
 
¡Un abrazo y que paséis un Entroido estupendo!
 
 

 

Departamento de Comunicación 

981 12 66 27 
C/ Menéndez Pelayo 12, 1 izq – A Coruña
www.jardanay.es

CAMBIO MENÚ XOVES DIA 2 DE FEBRERO

Buenos días, 

 

Os escribimos para comunicaros un cambio en el tipo de pescado que vamos a mandar a los colegios hoy jueves. En el menú teníamos previsto un plato nuevo, filetes de caballa al horno con patatas y zanahoria al vapor”, pero hay escasez de caballa debido a que, pese a estar en el inicio de la temporada para este tipo de pescado, los barcos no han encontrado bancos de pesca todavía. 

 

Finalmente hemos optado por servir hoy lomos de bertorella al horno en salsa marinera con patata y zanahoria al vapor. 

 

Con este cambio, el menú previsto para hoy jueves es:

 

Primer plato: ensalada italiana.

Segundo plato: lomos de bertorella al horno en salsa marinera con patata y zanahoria al vapor.

Postre: fruta. 

 

 

Disculpad las molestias.

 

Saludos 

 

 

 

Natalia López

Administración

NOVEDADES MENÚ SEGUNDO TRIMESTR

Buenas tardes,

Con el inicio del nuevo trimestre, también ha cambiado nuestro menú. Adicionalmente a la rotación de platos que siempre hacemos, el menú tiene novedades que queríamos compartir con vosotros/as.

 

Hemos puesto mucha ilusión en los cambios y esperamos que caigan bien entre los niños y niñas. Como siempre, estaremos atentos/as a la acogida y también a los comentarios que queráis trasladarnos. 

 Adjuntamos circular en  archivo Pdf

Saludos

Distribuir contido


by Dr. Radut