Esquema de temas

  • UD.1. O posto de traballo.

    • Introducción o salón de peiteado e barbería. 
    • Distribución do salón. 
    • Acondicionamento das instalacións. 
    • Mobiliario. Útiles, Ferramentas propoas do módulo. 
    • Atención presencial e telefónica á clientela. Comunicación verbal e non verbal. 
    • O profesional: aptitudes, imaxe, habitos posturais. Coordinación do equipo profesional.
    •  Seguridade e hixiene do salón, do profesional e da clientela. Métodos de limpeza, desinfección e esterilización

  • UD.2. O corte de cabelo

      • Clasificación de técnicas e estilos de corte masculino (máquina e peites, máquina e peite, tesoira sobre peite e tesoira e peite) 
      • Visaxismo  no diseño do corte de cabelo.
      • Acabamentos de diferentes estilos de peiteados dentro dun mesmo corte de cabelo e os diferente estilos de corte.
      • Peiteado dos diferentes estilos (tupe, mohicano, raia o lado, engominados...) Útiles e cosméticos para os diferentes acabado.
      • Técnicas de acabamento de patillas, contorno e caluga.
      • Estudo e análise dos diferentes perfís, cranios e calugas.

  • UD.3. Deseño de barbas e bigotes

    • Pautas da análise do rostro a través do visaxismo. Correccións das desproporcións estéticas no rostro a través da barba e o bigote. 
    • Deseño de bosquexos con estilismos de barba e bigote. Programas de tratamento da imaxe a través de medios informáticos. 
    • Cambios de imaxe do rostro masculino mediante transformación de barba e bigote. Técnicas para diminuír a densidade pilosa da barba e do bigote. 
    • Tesoira, navalla ou máquina para delimitar o contorno da barba e/ou o bigote. 
    • Resultado do arranxo de barba e o bigote coas expectativas establecidas. Avaliación do resultado e a súa simetría. 
    • Clasificar, deseñar  e lavar e peitear os  diferentes estilos de barbas e bigotes
    • Visaxismo  no diseño da barba e bigote.
    • Útiles e cosméticos para o deseño e peiteado das barbas e bigotes.

  • UD.4. O RASURADO. 2ª Avaliación

    Destacado

    • Características do pelo da barba e do bigote. Alteracións estéticas na zona. 
    • Medidas de atención y protección clientela. 
    • Técnicas de preparación da pel antes do rasurado. Tratamentos estéticos previos ao rasurado. Masaxe específico para preparar a pel. 
    • Técnicas para o rasurado: navalla, maquinas dun só uso, máquinas eléctricas, etc. Utensilios e cosméticos para a humectación da barba. Manexo da brocha e/ou cosméticos segundo o modo e a orde de execución. Uso da navalla seguindo criterios de seguridade. Máquinas dun só uso e eléctricas. 
    • Manobras do rasurado na orde establecida. 
    • Técnicas de finalización de rasurado. 
    • Tratamentos posteriores ao rasurado. 
    • Medidas de actuación en caso de emerxencias ou reaccións inesperadas por irritacións, alerxias ou cortes


  • UD 2 , 3 e 4. Cosméticos para a barbería. 2ª AValiación

    Neste apartado tedes os cosméticos para:
    • Realizar os peiteados de cabelo e do pelo da barba e bigote
    • Realizar a preparación da pel, para realziar o  rasurado e para despois do rasurado

  • UD.5. Técnicas complementarias no estilismo masculino

    • Técnicas depilación facial masculina. 
    • Cambios de cor e acabamentos de fantasía

  • Tema 7

  • Tema 8

  • Tema 9

  • Tema 10