SHOT05
SHOT05 - Dirección de servizos de restauración
Que se aprende a facer?
A competencia xeral deste título consiste en dirixir e organizar a produción e o servizo de alimentos e bebidas en restauración, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, e prevención de riscos laborais e protección ambiental.
En que ámbitos se traballa?
As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas grandes, medianas e pequenas de restauración do sector público ou do privado. Neste caso, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección ou a xerencia dun restaurante, ou do superior xerárquico equivalente. Tamén poden desenvolver a súa actividade profesional no ámbito do comercio de viños e outras bebidas, ben na venda directa, ou ben na distribución ou na asesoría.
Que ocupacións se desempeñan?
Director/ora de alimentos e bebidas; supervisor/ora de restauración moderna; "maître"; xefe/a de sala; encargado/a de bar-cafetaría; xefe/a de banquetes; xefe/a de operacións de cátering; "sommelier"; responsable de compra de bebidas; encargado/a de economato e adega.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais | |
---|---|---|---|---|---|
1º | MP0496 | Control do aprovisionamento de materias primas | 53 | 2 | |
1º | MP0514 | Formación e orientación laboral | 107 | 4 | |
1º | MP0502 | Gastronomía e nutrición | 53 | 2 | |
1º | MP0179 | Inglés | 160 | 6 | |
1º | MP0509 | Procesos de servizos en bar-cafetaría | 240 | 9 | |
1º | MP0510 | Procesos de servizos en restaurante | 267 | 10 | |
1º | MP0501 | Xestión da calidade, e da seguridade e hixiene alimentarias | 80 | 3 | |
2º | MP0515 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 | 3 | |
2º | MP0516 | Formación en centros de traballo | 384 | ||
2º | MP0512 | Planificación e dirección de servizos e eventos en restauración | 140 | 8 | |
2º | MP0513 | Proxecto de dirección de servizos en restauración | 26 | ||
2º | MP0504 | Recursos humanos e dirección de equipos en restauración | 53 | 3 | |
2º | MP0180 | Segunda lingua estranxeira | 157 | 9 | |
2º | MP0511 | Sommelier | 157 | 9 | |
2º | MP0503 | Xestión administrativa e comercial en restauración | 70 | 4 |
Réxime ordinario
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos polo réxime ordinario. Curso 2022-2023.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Coruña, A | 15027897 | CIFP Paseo das Pontes | 881961030 |
Pontedeume | 15025682 | CIFP Fraga do Eume | 881930455 |
Santiago de Compostela | 15016000 | CIFP Compostela | 881866570 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Vilamarín | 32016285 | IES de Vilamarín | 988685050 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Pontevedra | 36020064 | CIFP Carlos Oroza | 886159545 |
Vigo | 36013448 | CIFP Manuel Antonio | 886120750 |
Réxime de persoas adultas na modalidade presencial
Oferta parcial, por módulos, de ciclos de formación profesional inicial en centros públicos polo réxime de persoas adultas na modalidade presencial. Curso 2022-2023.
Modalidade de formación profesional dual
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual. Curso 2022-2023.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Coruña, A | 15027897 | CIFP Paseo das Pontes | 881961030 |
Santiago de Compostela | 15016000 | CIFP Compostela | 881866570 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Foz | 27020562 | IES de Foz | 982870287 |
Modalidade de formación profesional dual (como dobre titulación)
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual, como dobre titulación xunto con outro ciclo formativo. Curso 2022-2023.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Pontevedra | 36020064 | CIFP Carlos Oroza | 886159545 |
Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).