Mariscador/a a Pé
Enténdese por mariscador/a a pé toda persoa física que se dedica de xeito continuado á recollida ou captura de mariscos procedentes de bancos naturais da zona intermareal.
|
Competencias |
|
|
|
|
||
|
Condicións para a obtención da titulación |
Para a obtención da titulación de mariscador/a a pé, o alumnado deberá:
|
|
|
|
||
|
Condicións de acceso ó curso |
Para o acceso ao curso de mariscador/a a pé, o alumnado deberá reunir os seguintes requisitos:
|
|
|
|
||
Duración do curso |
A duración do curso non será inferior a 40 horas lectivas. |
||
|
|||
Asistencia ó curso |
Os/as aspirantes deberán asistir con regularidade ao curso de formación. |
||
|
|||
Criterios de Avaliación |
A proba de avaliación comprenderá a resposta a un cuestionario dun mínimo de 5 preguntas tipo test ou de resposta curta, por cada un dos módulos do programa, debendo responderse correctamente un 50%. Realizaranse avaliacións continuas ó longo do curso, facendo media cos resultados da proba de avaliación para determina-la cualificación final de apto ou non apto. |
||
|
|||
Programa e Temporalización |
Módulo PRODUCCIÓN Parte Común 8 horas lectivas |
1. O marisqueo como actividade económica en Galicia. 2. Xeneralidades sobre o medio mariño. 3. O marisqueo e as especies mariñas de interese marisqueiro. 4. Evolución dun banco natural: a explotación racional do recurso. Os plans de explotación. 5. O PERMEX e a Lei de infraccións en materia de protección de recursos. |
|
|
|||
|
Módulo PRODUCCIÓN Parte Específica 4 horas lectivas |
1. Os moluscos: ecoloxía, anatomía, bioloxía e principais especies. 2. O cultivo de moluscos mariños de interese comercial. |
|
|
|||
|
Módulo ORGANIZACIÓN 12 horas lectivas |
1. A organización. Estructura, normas e participación. 2. As confrarías. 3. As Organizacións de Productores Pesqueiros (OPP). 4. Órganos da Comunidade Autónoma. A Administración autonómica. |
|
|
|||
|
Módulo COMERCIALIZACIÓN 6 horas lectivas |
1. A comercialización dos recursos mariños. 2. A primeira venda. As lonxas. 3. A comercialización. 4. O proceso comercial. |
|
|
|||
|
Módulo XESTIÓN 4 horas lectivas |
1. Marisqueo e xestión. 2. O imposto do valor engadido (IVE). 3. O imposto das persoas físicas (IRPF). 4. O sistema español de Seguridade Social. |
|
|
|||
|
Módulo SEGURIDADE 5 horas lectivas |
1. Principios xerais de seguridade e saúde laborais. A prevención de riscos laborais. 2. Principais riscos laborais do marisqueo. 3. Os equipos de protección individual (EPI). 4. Primeiros auxilios. |
|
|
|||
Exame |
AVALIACIÓN 1 hora lectiva |
Para a obtención do certificado de aptitude será preciso superar o exame correspondente. Para acceder á proba de avaliación será preciso ter asistido ó 75% do horario lectivo. Aos/ás aspirantes que superen a proba seralles emitida a correspondente certificación acreditativa. |
|