IN02 - A castaña galega na panadaría e na repostaría
Familias profesionais:
Hostalaría e turismo
Industrias alimentarias
Centro educativo coordinador: CIFP Compostela, Santiago de Compostela
Centros colaboradores:
CIFP Manuel Antonio, Vigo
Entidades colaboradoras:
Consello Regulador IXP Castaña de Galicia
Obxectivos:
- Obter masas de pan a partir de fariña de castaña galega, establecendo e contrastando os procesos necesarios para esta aplicación.
- Obter distintas pastas de té reenchidas a partir de castañas galegas e derivados
- Obter recheos de bombóns a partir de castañas galegas e derivados.
Síntese do proxecto:
Realización de produtos de panadaría, repostaría e confeitaría, incorporando como base da súa elaboración a castaña galega e deseñando diferentes formatos comerciais.
Participantes:
Profesorado dos departamentos de Hostalaría e turismo e de Industrias alimentarias.
Alumnado dos ciclos formativos de grao medio de Cociña e gastronomía e de Panadaría, repostaría e confeitaría.
Coordinador: Damián Rey Cernadas.
Proxecto premiado na Convocatoria de premios a proxectos de innovación na FP 2018 na Modalidade A.

Acceda ao plano coa localización dos proxectos de innovación no andar -1 do Museo Centro Gaiás da Cidade da Cultura de Galicia.