Nesta roda están representados todos os alimentos necesarios para acadar un óptimo desenvolvemento. Están agrupados segundo a función que desempeñan no noso organismo.
Ver máis...
Estes grupos de alimentos achegan substancias moi beneficiosas para a saúde. Entre outras funcións poden axudar a previr o risco de certas enfermidades metabólicas e cardiovasculares.
Ver máis...
O consumo de 5 ou máis racións de verduras e froitas ao día pode previr moitos problemas de saúde no futuro. Por iso é moi necesario converter esta práctica en habitual dende a infancia. Con frecuencia e para facilitar a aceptación deste tipo de alimentos hai que recorrer á creatividade.
Ver máis...
Despois das vacacións de verán, chegou a volta ao cole. Un dos problemas que lle poden xurdir aos nenos e nenas, derivado do excesivo peso das mochilas, son as dores de costas. A continuación, ofrecémosvos unha serie de recomendacións para o correcto uso das mochilas.
Ver máis...
A inclusión do almorzo saudable asociouse cun maior equilibrio na nosa dieta e un mellor rendemento físico e intelectual. Ademais axuda a conseguir unha correcta distribución das calorías ao longo do día e desta forma a un mellor mantemento do peso.
Ver máis...
Un estilo de vida saudable na infancia é determinante do estado de saúde ao longo da vida. A adquisición, o establecemento e a consolidación de hábitos saudables, en particular do patrón dietético e de actividade física, comezan a establecerse a partir do segundo ano de vida.
Ver máis...
A infancia e a adolescencia son etapas de especial importancia, xa que durante elas os nenos adquiren coñecementos e perciben comportamentos no seu medio que van configurando as súas crenzas, actitudes e expectativas de conduta futura.
Ver máis...
Os días de calor intensa obrigan ao corpo humano a un esforzo de adaptación para manter a temperatura corporal normal: súase máis, as nosas veas dilátanse...
Ver máis...