Obxectivo Saúde: a Revolución dos Alimentos

O día 10 de decembro, o alumnado da materia Promoción de Estilos de Vida Saudables (PEVS) de 2º BAC., que imparte Nuria Santiago, tivo unha xornada moi especial. Dentro do II Ciclo de Conferencias Aida Fernández Ríos para espertar na mocidade o interese pola ciencia e tecnoloxía, recibimos no IES á Profesora e Investigadora do CSIC, Isabel Medina (Coordinadora de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos).

 

A Profesora Isabel, deixounos dúas mensaxes impactantes: a importancia da elección da nosa formación, que sexa cunha grande vocación e sobre todo, a importancia dos alimentos que veñen do mar, en concreto, dos ÁCIDOS GRAXOS OMEGA3, e o seu impacto na especie humana e no desenvolvemento cognitivo dende fai 600 millóns de anos e a importancia do seu consumo na actualidade como favorecedor de indicadores de mellora de saúde e de diminución de enfermidades cardiovasculares e outras enfermidades non transmisibles e pandémicas dende fai unhas décadas.

 

Na actualidade, tamén nos instruíu sobre o aumento de enfermidades neurodexenerativas que afectan á memoria (parkinson, demencia senil, alzheimer , etc) e da importancia destes ácidos graxos omega3 e o seu consumo para frealas.

 

Estamos agradecidas e agradecidos da súa forma de divulgar, tan sinxela, paixoal e potente. Esperamos contar con Isabel Medina en vindeiras ocasións.