VISITA A AGUARDIENTES DE GALICIA, S.A.
O xoves 13 de Novenbro, os alumnos de 4º ESO , visitan a empresa Aguardientes de Galicia(Nordest) en Vedra.
A empresa, foi creada no ano 89. Primeiro empezaron con Aguardiente sendo cada vez menos o seu consumo e hai catro anos pensouse en que o mercado tiña que renovarse. Logo empezaron coa Xinebra, e para facela seguiron uns pasos, hoxe a súa xinebra está en calquera punto de Europa, Mexíco, Colombia....
A parte de destilación si está en funcionamento, tiñán un sistema de destilación tradicional, este permitia facer aguardiente. Facian produtos innovadores, tiñan o sistema de destilación máis moderno de España.
Para facer a aguardiente seguen un proceso. Destilase o vagazo, tiñán problemas para facer unha destilación boa, era moi lenta e tamén os tiñan co vagazo, foron a Italia e intentaron ver o sistema de detilación mellor. Usase un sistema de destilación automática, pasaron así de 3000Kg/día a 50.000Kg/día, foi un paso moi importante.
Explicaronnos como fan para obter o alcohol( ten que ser do viño) para a Xinebra.
Decidiron facer VODKA de pataca (tamén pode ser de cereais). O proceso seguido foi:
Compraron, limparon e trocearon pataca. Esta contén almidón e hai que pasar ou almidón a azucre. Engaden enzimas proteínicos, as 3 horas transfórmase en azucar, engaden cereais. Fermentan e faise unha terceira destilación.
PATACA (ALMIDÓN) + ENZIMAS → AZUCRE
Proceso para facer VERMOUT:
En 2013 a empresa aposta polo vermout, usado como aperitivo. É un 80% de viño con alcohol. Fixeronno de viño: Albariño 80% e Mencía 80%.
Ese alcohol e viño leva macerado as hervas, leva agenciana, herba que lle dá amargura ou vermout.
Precintado todo. Ven un técnico, abre o precinto e ve o alcohol que hai. Calquer alcohol que salga debe de ir etiquetado e controlado.
O control de calidade ven a facelo Sanidade a empresa. Inspecciona 3 partes para que o produto saia nas mellores condicións.
Ou guía explicounos como evolucionou a líña vella e a liña nova de embotellado. Unha embotelladora, hoxe non funciona, a líña está preparada para 6 botellas.
Agora a idea é de desenvolver un WISKY.
Non almacén, está o produto listo para saír para a venda.
Na parte comercial hai: 5 persoas vendendo (2 en Galicia, 2 nivel nacional, 1 persoa en exportación).
Preme neste enlace para ver un video sobre a visita