Tilandra medra sa

A PATACA 3ºB

Este curso traballamos :A PATACA .

Buscamos a información adecuada a idade dos nenos, a súa historia: un tubérculo que proven de América do Sur (Perú e Bolivia), e cando chega a Galicia convértese nun alimento que substitúe a castaña que era o produtobase da alimentación.

Tamén atopamos cancións populares, adiviñas e xogos sobre o tema.

Fixemos arte con estampacións de selos de patacas bonecos e receitas de cociña.

Aprendemos os seus beneficios e as súas propiedades

 

 

 

 

INVESTIGACIÓNS SAÚDABLES 3º A

 

Este ano o proxecto a desenvolver no centro foi “ Tilandra medra sa” polo que fixemos varias actividades relacionadas co proxecto.

No primeiro trimestre traballamos a alimentación : orixe dos alimentos, tipos de nutrientes, a importancia dunha dieta saúdable.

Todo isto quedou plasmado nun mural que fixemos a nivel grupal e despois cada un dos nenos e nenas fixo o seu lapbook.

No 2º e 3ª trimestre fixemos un traballo de investigación sobre o kiwi, os nenos recolleron moita información e fixemos un mural

coa súa orixe, composición, descripción da planta , beneficios…

Aproveitando a investigación do kiwi fixemos un libro de receitas que levan como ingrediente o kiwi, asi como algún xogo : tres en

froita, sopa de letras… no que aparece o kiwi.

Sen esquecer que no Entroido fomos disfrazados de cociñeiros polo que tamén fixemos algún experientos con alimentos.

 

 

 

 

PARA ESTAR SANOS DEBEMOS TER SENTIMENTOS E EMOCIÓNS AMOROSAS COS DEMAIS.

PARA ESTAR SANOS DEBEMOS TER SENTIMENTOS E

 

EMOCIÓNS AMOROSAS COS DEMAIS.

 

FIXÁMONOS NAS COUSAS BOAS QUE FAN OS NOSOS

COMPAÑEIROS...

 

... PORQUE NOS SENTIMOS BEN CANDO FACEMOS SENTIR

BEN AOS DEMAIS.

 

  Para medrar sans e cuns dentes sanos e fortes temos que vixiar o que comemos evitando comer alimentos ricos en azucres, e comer máis froitas e verduras.

 

Fixemos traballos con lentellas e co millo e aprendemos algunha cousiña deles.

 

E moi importante empezar ben a mañá tomando un almorzo saudable…

 

e despois de almorzar lembrarse de lavar ben os dentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALIMENTACIÓN SAUDABLE VS NON SAUDABLE

Como xa sabedes, neste curso académico o proxecto da nosa biblioteca e da nosa amiga Tilandra é a alimentación saudable. É por isto, que esta exposición xira ao redor deste tema. Para realizala fixemos dúas actividades que poden ver amosadas nas seguintes fotografías.

A primeira delas, foi un mural relacionado coa alimentación do meu alumnado. Para a actividade os alumnos e as alumnas trouxeron das súas casas envases de alimentos que consomen a diario. Logo un a un, foron calculando, a través da información aportada polos ingredientes do envase a cantidade de azucre que contiña cada un destes alimentos. Deste xeito, fóronse decatando da grande cantidade de azucre que tiñan a gran maioría deles. O obxectivo principal da actividade era o de que o alumnado tomase consciencia da grande importancia que ten a alimentación e tamén do pouco saudables que son algúns dos alimentos que consomen día a día.

A outra parte da exposición consistiu nunha búsqueda de información dun alimento, neste caso do figo. Para atopar a información máis importante fixeron grupos. Uns buscaron información sobre a figueira, outros curiosidades dos figos e os últimos unha receita elaborada con figos. Con esta actividade non só traballamos un froito, que como sabemos deben formar parte da nosa dieta diaria, senón que tamén coñeceron máis datos interesantes sobre o figo que non é consumido habitualmente por ningún deles.

Como conclusión final, consideramos que esta exposición foi cando menos interesante e divertida para cada un de nós e grazas a ela achegámonos máis aos hábitos saudables.

 

 

 

 

 

 

PROXECTO "A VACA" - GRUPO 3 ANOS

Este proxecto está enmarcado dentro do P.D.I. “Tilandra medra sa”.

Aínda que se  levou a cabo ao longo  do 3º Trimestre deste curso, o eixe motivador do mesmo desenvolveuse durante o segundo coas actividades levadas a cabo no Entroido, na que fomos disfrazados de vacas e leiteiros/as. A curiosidade polas vacas foi en aumento,  tras descubrir unha mañá que a nosas clases estaban cheas de pegadas deste animal  e nun recuncho da clase apareceu un cartón de leite. Todos estabamos moi emocionados…! tiñamos que  aprender moitas cousas sobre aquel animal que nos visitara e  que nos aportaba na nosa alimentación.

O obxectivo principal deste proxecto documental foi iniciar ao noso alumnado de 3 anos na investigación, a elaboración de  hipóteses, aprender a   reflexionar e sacar conclusións… ; en definitiva a pensar e ser críticos.

Durante este proxecto tiveron un papel moi importante as familias, sobre todo na aportación de información e materiais,  así como na realización dalgunhas actividades como  a “cow parade” cunha moi boa acollida polo que estamos inmensamente agradecidas.

 Entre as actividades desenvolvidas cabe sinalar a elaboración dun dossier con información, obradoiros de cociña, experimentos, un vídeo documental sobre a vaca  e moitas máis actividades … Toda esta información está recollida no noso blog http://tilinhos.blogspot.com/ no apartado: “PDI: A vaca”.  Alí poderedes observar todo o traballo desenvolvido polo alumnado de 3 anos.

Agardamos a vosa visita!!!

 

CORAZÓNS SAUDABLES DE 4 ANOS

 

Comezamos o curso 2018-2019 cun novo PDI “Tilandra medra sa”. Os alumnado de catro anos adentrámonos no mundo da alimentación e hábitos saudables.

Para abrir boca fixemos unha saída a Casa do Patrón, onde experimentamos o proceso de elaboración do pan de millo.

Grazas as charlas da AECC e o obradoiro”Comer san é divertido”, aprendemos a comer de maneira saudable.

No Entroido disfrazámonos de “Corazóns saudables”.

Xa na primavera visitamos un supermercado para aprender as distintas seccións do mesmo.

Co gallo do Día do Libro o contacontos Iago López presentounos a súa obra "O cociñeiro Martiño e as cenorias desaparecidas".

Realizamos un semáforo dos alimentos e aprendemos a distinguilos segundo a súa orixe.

E por último non nos podíamos esquecer da reciclaxe. Todas estas actividades plasmámolas nunha pequena exposición que os papás e as mamás terán ocasión de visitar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OS AMORODOS DE 5 ANOS

 

O alumnado de 5 anos durante o curso 2018/19 estivo a investigar sobre os ALIMENTOS (pirámide alimenticia, grupos de alimentos, propiedades nutricionais de cada un deles, a importancia de levar a cabo unha alimentación equilibrada, etc).

En relación con este proxecto de traballo tivemos a oportunidade de realizar una saída moi interesante ao Supermercado Gadis. Alí se lles volveu a recordar aos nenos/as a importancia de seguir as orientacións da pirámide nutricional, tendo en conta as características dos diferentes grupos de alimentos e así mesmo os puideron observar nas distintas seccións. Tamén recibimos unas charlas no colexio sobre este tema e asistimos a unha actividade de contacontos do autor Iago López, O COCIÑEIRO MARTIÑO E AS CENORIAS DESAPARECIDAS.

Por outra banda,  profundizamos no grupo das froitas, e sobre todo no AMORODO. Temática que aproveitamos para disfrazarnos no Entroido.

Como actividade final deste proxecto,aproveitamos para expoñer no corredor do centro escolar, material elaborado polos menos/as, murais informativos, receitas,  carteis, etc..

 

A MATERIA EN ESTADO PURO

A escola constitúe un dos principais escenarios educativos para desenvolver actividades saudables dado que se traballa con alumnos/as que se atopan en período de formación física,psíquica e social  que posúen una gran capacidade para a aprendizaxe e asimilación de hábitos.

Traballar a educación para a saúde é de vital importancia dende a infancia, por esta razón ao longo deste curso   en todos os  niveis educativos , (a través das actividades propostas dende a biblioteca e os distintos equipos), fomentouse o desenvolvemento saudable de todo o corpo , poñendo especial atención nos órganos imprescindibles para a actividade física (corazón, pulmóns, músculos e ósos que fan que o organismo  realice a súa actividade de maneira satisfactoria).

Por outra banda, tamén lles ensinamos (coa axuda das familias) a saber realizar hábitos alimenticios saudables, consumo de froitas e verduras, orixe dos alimentos, beneficios da actividade física  e tomar conciencia do valor dos alimentos como recurso esencial e indispensable para a vida.

Cabe destacar a participación na actividade de merendas saudables  ao longo do curso.

Traballamos de xeito globalizado coas distintas áreas do nivel, de ahí  o coidado do medio medioambiente  dado que é de vital importancia para a saúde: o  estudo das abellas  co “rico mel de Tilandra”.A modo de resumo, acadáronse os obxectivos propostos e as actividades resultaron motivadoras para o alumnado.

Na exposición dos traballos do alumnos-as, pódese ver unha pequeña escolma das actividades desenvolvidas ao longo do curso.

 

CONTACONTOS IAGO LÓPEZ

Hoxe visitounos o autor Iago López que nos contou o seu libro "O Cociñeiro Martiño e as cenorias desaparecidas". Disfrutamos moitísimo desta actividade, e a Iago gustoulle o noso cartel do Día do Libro, será polo guapo que sae o cociñeiro Martiño.

Se seleccionas a imaxe para ver todas as fotos da xornada.

 

 

23 DE ABRIL DÍA DO LIBRO

Como cada curso celebramos o 23 de abril, Día do Libro coa "Lectura na carballeira". Por mor da choiva aprazamos a actividade a espera do bo tempo. Proseguimos coas actividades programadas para a semana recibindo ao autor Iago López que amosará o seu libro "O Cociñeiro Martiño e as cenorias desaparecidas".  Para preparar o cartel conmemorarivo do Día, os e as axudantes da Biblioteca, basearon o seu traballo no cociñeiro Martiño. Velaquí o resultado.

 

Powered by Drupal - Design by artinet